zondag 19 april 2009

Apple Facts (gewoon eens proberen)

1) Open een bestand: MP3 bijv. Terwijl de track wordt afgespeeld, verander je in Finder de naam van het bestand, of verplaats het bestand naar een andere locatie op de schijf. Het afspelen van de MP3 gaat gewoon verder...!!! Ik kan er niets aan doen; dit vind ik zó schitterend!!!

2) Leestekens in bestandnamen zoals " ? of / - is op de MAC nog nooit een probleem geweest, als je ze exporteren wil naar Windoos heb je wel een probleem, omdat die er dan niet mee om kan gaan... whois the master? hahahahha

3) Open een bestand en sluit hem af. Verplaats het vervolgens naar een andere folder. Geef in de applicatie vanuit de lijst onlangs geopende bestanden opdracht te openen. Yep!... de Mac weet exact waar hij zoeken moet!!! dit heb ik Windoos nog NOOIT zien flikken!!!!

4) Als je in een bepaalde folder een bestand hebt toegevoegd, of gewijzigd, dan wordt de datum van de map geupdate naar dat moment. Je kan zodoende eenvoudig zien in welke mappen onlangs inhoud gewijzigd is.

5) Sleep een foto vanuit je webbrowser naar het bureaublad (of naar een folder) en het wordt daar opgeslagen, sleep dezelfde foto nogmaals naar die locatie, en de Mac zal automatisch een volgnummer aan de bestandsnaam toevoegen.
Dit heeft als voordeel dat je 'zelf' later kan kijken wat er dubbel is en wat niet. De kans dat het namelijk NIET dubbel is, is vele malen groten dan dat het wel zo is. bij Windoos moet je in zo'n geval 'opslaan als' gaan kiezen, wat nogal irritant is om niet te zeggen; tijd verspilling!

6) De voor Windoos gebruikers OH zo bekende CRTL+C is op een Mac net ff handiger opgelost; de MAC-toets zit naast de spatiebalk en is dus veel makkelijker te bedienen. gevolg is wel dat de bij switchen tussen Mac en Windoos vaak de verkeerde toetsen combi in aan het drukken ben...


7) Spotlight: druk op de iMac op CMD-Spatie en tik de naam van een bestand (of een gedeelte daarvan) in om te kijken of die op de schijf staat, in welke vorm dan ook. Het fantastische indexeer systeem van Spotlight vindt terwijl je tikt de info en toont dat. Spotlight vindt ook treffers IN tekst en emailberichten!

8) Binnen Finder heb je een Spotlight vakje (soort van lokale Google). Tik iets in waarvan je weet dat het nergens staat. Ik zie dat er geen treffer is, in een tweede Finder venster maak ik een nieuwe folder aan met die betreffende naam, en jawel, in het zoekvenster wordt deze direct als relevante treffer getoond.

9) In Windows krijgen alle schijven en schijfeenheden een letter uit het ABC. Ongeacht of er wel of niet een schijf in zit is de die letter altijd in beeld. Bijvoorbeeld E: voor cd-rom F: voor dvd-brander, A: voor floppydrive. Als je vervolgens op A: of F: drukt krijg je de melding dat er geen schijf in zit! Op de Mac zie je daarentegen een schijf pas wanneer die ook daadwerkelijk fysiek in de Mac zit, of eraan hangt. Ook hebben schijven door de gebruiker gekozen namen ('HDD OSX'). Niks geen gerommel met toebedeelde letters!


Apple facts (what makes the difference!)

-

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Powered By Blogger
 
Wikipedia Affiliate Button UA-5298113-4