donderdag 17 april 2008

PDF's maken... fluitje van een cent

Een Mac is standaard voorzien van een PDF-creator, en is daarmee wederom gebruiksvriendelijker dan een PC.

Op de PC liep ik steeds tegen problemen aan als ik iets met iemand wilde delen, maar bijna zeker wist dat ze de applicatie voor het openen van het bestand niet hadden. Het maken van een PDF maakt het bestand in zo'n geval universeel, hoewel het daardoor ook meteen alleen lezen wordt. Dit kan je als nadeel zien, maar ik zie het toch liever als een voordeel. Een voordeel is het feit dat de vormgeving door een PDF gewaarborgd wordt. Zelfs onder Vista kan je nog steeds geen PDF's maken zonder een stuk software, zoals PDF-creator te moeten installeren.

Terug naar de Mac, want daar gaat deze Blog immers over. Apple heeft in OSX de mogelijkheid ingebouwd om PDF's te maken van alles wat je normaliter zou kunnen printen. Er zit zelfs een optie in om het als een JPEG of TIFF op te slaan.... Bizar!



Stel je hebt een website die uit een of meer pagina's bestaat. Je wil de informatie het liefst bewaren, en dat zou kunnen als je het uitprint. Gewoon 'bewaar als PDF' kiezen en voilĂ  je stukje naslagwerk staat op je HDD zonder papier te verspillen. Echt super handig!

-

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Powered By Blogger
 
Wikipedia Affiliate Button UA-5298113-4